Kakaové drobné pečivo

Kakaové crinkles

Autor receptu: slovakbaker

Crinkles neodmysliteľne patria k Vianociam. A tieto si zamilujete... Zvrchu chrumkavé a vo vnútri krásne vláčne. Navyše úžasne chutia! Všetkým priaznivcom Varechy a celej redakcii prajem krásne Vianoce prežité v zdraví, šťastí a pokoji.

12 minút
na 175 °C

Postup

  1. V mise zmiešame kakao, kryštálový cukor a olej. Po jednom zašľaháme vajcia. Následne primiešame vanilkovú pastu a instantnú kávu (káva zvýrazňuje kakaovú chuť).
  2. V ďalšej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou.
  3. Suché ingrediencie postupne primiešame k mokrým a vymiešame hladké cesto. Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny.
  4. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Cesto vyberieme z chladničky. Z cesta lyžičkou odoberáme kôpky, ktoré v rukách vyformujeme na guľôčky, ktoré následne obalíme v práškovom cukre. Poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme cca 12 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Dobrú chuť! Enjoy and Merry Christmas!