Kakaová marlenka

Autor receptu: forneta

keďže máme zajtra oslavu, tak sme ju dnes piekli, preto vu nevidíce v reze ale na okraji... a prípravu cesta som neodfotila, lebo mamina ho robila v stredu a my sme mali v tedy rozlúčkovú so školou, takže sme chodili po celej škole...potom sme išli do lukááčoviec atď...a aby som nezabudla: ak máte radi keksy, tak skúste iba urobiť toto cesto a nakrájajte ho na štvorce... je to mňa mňam...a salko je uvarené deň vopred (varilo sa asi 2hodiny) a masla je viac, lebo je aj potom plnky viac(1.komentár

5-7 minút
na 170 °C

Postup

  1. Cesto: Do kastróla si dáme múku zmiešanú s kakaom. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med a cukor. Sódu a octom zmiešame a pridáme do hrnca. Táto zmes nám začne kypieť. Primiešame vajcia a stále a rýchlo miešame. Odstavíme z ohňa akonáhle nám vznikne hnedá pena. tú potom rýchllo nalejeme do kastróla s múkou a kakaom a vymiesime cesto (ak by to neišlo tak môžeme pridať trochu vody).
  2. Necháme ho na hodinu pri izbovej teplote oddychovať. Potom ho na pomúčenej kuchynskej doske rozdelíme na 6 cca. rovnakých častí. Jednu časť vyvaľkáme natenko (nie zase na úplne ,,priesvitné" cesto ale aby bolo tenké). Potom ho prenesieme na Cerou vymastenú a múkou vysypanú opačnú stranu plechu. Odrežeme okrajky, aby malo cesto rovné okraje, popicháme cesto asi 10X vidličkou a pečieme na 170 °C 5-7 minút. Takýto istý postup je aj na zvyšné časti cesta.
  3. Krém: Z mlieka, cukru a dvoch pudingov si uvaríme puding a necháme ho dobre vychladnúť (nedávame ho však do chladničky, ale môžeme čakať vonku kým vychladne).
  4. Vyšľaháme zmäknuté maslo a po troche pridávame salko. Keď to je dobre vyšľahané, pridáme vychladnutý puding a stále šlaháme (nemôžu byť hrudky, pozor na to, musíte to dobre a trochu dlhšie šlahať).
  5. Krém si rozdelíme na 6 rovnykých častí. Na plech vystlaný papierom na pečenie si položíme jeden plát cesta a natrieme ho jednou časťou krému, opäť položíme cesto a natrieme ďalšiou časťou krému atď.
  6. Upečené okrajky nastrúhame na strúhadle alebo rozmixujeme v mixéri a ces sitko posypeme vrch marlenky.
  7. Na koniec pokrájame na trojuholníky.