Pečená kačica
Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup- Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme
a okoreníme majoránom. Na
druhý deň naplníme očisteným pomarančom
a pečieme asi 2 hodiny pri 180 °C.
Naporciujeme.
- Karamelizovaná kapusta: Na oleji
rozpustíme cukor do karamelu a pridáme
nakrájanú cibuľu, opečieme
a pridáme nakrájanú kapustu. Zalejeme
vínom, pomarančovou šťavou
a ochutíme. Varíme bez pokrievky
až do odparenia tekutiny.
- Žemľová knedľa: Nakrájané žemle
pokropíme mliekom, v ktorom sme rozmiešali žĺtok, soľ a korenie. Pridáme nasekanú petržlenovú
vňať, orechy a slaninu. Vmiešame
vyšľahaný bielok a v potravinovej fólii
vyformujeme knedle. Varíme na pare
asi 15 minút podľa veľkosti.
- V omáčke demi glace necháme
vyvariť šalviu a zjemníme maslom. Podávame k pečenej kačke s kapustou a žemľovou knedľou.
|