Pečené kačacie prsia

Kačacie prsičká s citrónovou trávou a hráškovým pyré s mätou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
75 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia umyjeme, vysušíme, prerežeme na koži priečne aj pozdĺžne tak, aby vznikli menšie štvorčeky a osolíme. Do mäsa spravíme nožom otvory a prestrčíme nimi citrónovú trávu. Prsia opekáme vo vopred rozpálenej panvici na sucho kožou dole, aby pustili tuk, na ktorom upečieme druhú stranu pŕs.
  2. Do zapekacej misy vložíme prsia a zalejeme ich výpekom, ktorý zostal na panvici. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 minút. Prsia po vybratí z rúry necháme 5 minút odpočívať.
  3. Pyré: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť spolu s hráškom do osolenej vody. Keď budú zemiaky mäkké, scedíme ich s hráškom a pridáme maslo, posekanú mätu, mlieko, spracujeme na hladké pyré a podľa chuti dosolíme.