Pečené kačacie prsia
Kačacie prsičká s citrónovou trávou a hráškovým pyré s mätou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia umyjeme, vysušíme, prerežeme na koži priečne aj pozdĺžne tak, aby vznikli
menšie štvorčeky a osolíme. Do mäsa spravíme nožom otvory a prestrčíme nimi citrónovú trávu. Prsia opekáme
vo vopred rozpálenej panvici na sucho kožou
dole, aby pustili tuk, na ktorom upečieme druhú
stranu pŕs.
- Do zapekacej misy vložíme prsia a zalejeme
ich výpekom, ktorý zostal na panvici. Vložíme
do rúry vopred vyhriatej na 200 °C a pečieme
asi 15 minút. Prsia po vybratí z rúry necháme
5 minút odpočívať.
- Pyré: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky
a dáme variť spolu s hráškom do osolenej
vody. Keď budú zemiaky mäkké, scedíme ich
s hráškom a pridáme maslo, posekanú mätu, mlieko, spracujeme
na hladké pyré a podľa chuti dosolíme.
|