Kačacie prsia s kapustovými pirohmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú kapustu očistíme a nakrájame na tenké rezance. Medzitým v hrnci necháme skaramelizovať cukor, do ktorého pridáme rascu. Do skaramelizovaného cukru pridáme kapustu, ktorú asi 5 minút restujeme, kapustu osolíme a podlejeme vínom.
  2. Kapustu dusíme pod pokrievkou domäkka asi 30 minút. Potom ju ešte dochutíme octom a ak treba, soľou a cukrom. Necháme vychladnúť. Vychladené zemiaky očistíme a nastrúhame. Do takto pripravených zemiakov pridáme múku a soľ. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré potom vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Z vyvaľkaného cesta robíme pirohy, ktoré plníme dusenou kapustou. Po naplnení pirohy dáme zachladiť.
  3. Omáčku pripravíme z očistených pomarančov, ktoré necháme rozvariť spolu s badiánom a medom. Keď sú pomaranče uvarené, prepasírujeme ich a dochutíme soľou a korením. Na zjemnenie môžeme použiť smotanu a maslo.
  4. Kačacie prsia na panvici a oleji opečieme z jednej a druhej strany a necháme dopiecť v rúre zohriatej na 180 °C. Medzitým dáme do oleja vypražiť pirohy. Na tanier podávame omáčku, pirohy a mäso, ktoré môžeme nakrájať na plátky.