Kačacie prsia s červenou kapustou a domácimi lokšami

Autor receptu: dadafox

Kedže je sezóna neodolala som :) dúfam, že aj Vám bude chutiť tak, ako chutilo nám :)

2
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Červenú kapustu (ja robím z balenej v sáčku) vyberieme zo sáčku a prepláchneme pod studenou vodou. Vyžmýkame prebytočnú vodu. Položíme na dosku a nakrájame na drobno (rýchlejšie sa udusí). Do hrnca si dáme kačaciu masť (2 polievkové lyžice) a počkáme kým sa nezohreje, následne pridáme nakrájanú šalotku. Keď budeme mať šalotku krásne zlatistú pridáme červenú kapustu, hnedý cukor (med), bobkový list a čierne korenie. Miešame až kým sa neroztopí cukor. Potom podlejeme vodou a dusíme až kým červená kapusta nezmäkne (cca 25 minút). Tesne pred koncom podlejeme červeným vínom. Keď je kapusta mäkká rozmixujeme ju na pyré.
  2. Medzitým si môžeme urobiť lokše. Uvarené zemiaky ošúpeme ich a popučíme. Dáme na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. vytvarujeme do tvaru šúľku (valčeka), ktorý pokrájame na kusy. Každý jeden diel šúľku vyvaľkáme do tvaru kruhu. Popicháme vidličkou a pečieme na suchej panvici z každej strany. Počas pečenia nám tam môže ostať trochu múky, tak ju treba dávať preč, aby sa lokše nepripaľovali (napr. servítkou). Potrieme kačaciou masťou.
  3. Kačacie prsia umyjeme pod studenou vodou a osušíme. Jemne ich na vrchu kože narežeme, potom osolíme a okoreníme z vrchnej strany. Na rozpálenú panvicu dáme trochu kačacej masti, keď sa roztopí pridáme kačacie prsia - kožou nadol. Pečieme 3 - 4 min. (kým nie je koža zlatistá). Prevrátime na druhu stranu (v žiadnom prípade nepicháme do kačacích prs vidličkou). Osolíme a okoreníme aj z druhej strany. Pečieme 1,5 minúty. Opečieme z oboch strán a dáme na 6 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
  4. Keď máme všetko hotové môžeme servírovať. Prajem DOBRÚ CHUŤ.