Kačacie prsia s červenou kapustou a domácimi lokšami
Autor receptu: dadafox
Kedže je sezóna neodolala som :) dúfam, že aj Vám bude chutiť tak, ako chutilo nám :)
2 porcie |
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Červenú kapustu (ja robím z balenej v sáčku) vyberieme zo sáčku a prepláchneme pod studenou vodou. Vyžmýkame prebytočnú vodu. Položíme na dosku a nakrájame na drobno (rýchlejšie sa udusí). Do hrnca si dáme kačaciu masť (2 polievkové lyžice) a počkáme kým sa nezohreje, následne pridáme nakrájanú šalotku. Keď budeme mať šalotku krásne zlatistú pridáme červenú kapustu, hnedý cukor (med), bobkový list a čierne korenie. Miešame až kým sa neroztopí cukor. Potom podlejeme vodou a dusíme až kým červená kapusta nezmäkne (cca 25 minút). Tesne pred koncom podlejeme červeným vínom.
Keď je kapusta mäkká rozmixujeme ju na pyré.
- Medzitým si môžeme urobiť lokše.
Uvarené zemiaky ošúpeme ich a popučíme. Dáme na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. vytvarujeme do tvaru šúľku (valčeka), ktorý pokrájame na kusy. Každý jeden diel šúľku vyvaľkáme do tvaru kruhu. Popicháme vidličkou a pečieme na suchej panvici z každej strany. Počas pečenia nám tam môže ostať trochu múky, tak ju treba dávať preč, aby sa lokše nepripaľovali (napr. servítkou). Potrieme kačaciou masťou.
- Kačacie prsia umyjeme pod studenou vodou a osušíme. Jemne ich na vrchu kože narežeme, potom osolíme a okoreníme z vrchnej strany. Na rozpálenú panvicu dáme trochu kačacej masti, keď sa roztopí pridáme kačacie prsia - kožou nadol. Pečieme 3 - 4 min. (kým nie je koža zlatistá). Prevrátime na druhu stranu (v žiadnom prípade nepicháme do kačacích prs vidličkou). Osolíme a okoreníme aj z druhej strany. Pečieme 1,5 minúty. Opečieme z oboch strán a dáme na 6 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
- Keď máme všetko hotové môžeme servírovať. Prajem
DOBRÚ CHUŤ.