Kačacie a kuracie stehná na kapuste

Autor receptu: patroveckypitrs

Kuracie štvrte bežne pečiem na kyslej kapuste. No mal som aj kačacie stehna. Tak som ich spolu upiekol a verte je to veľmi dobré.

8
porcií
1 deň minút
príprava
100 minút
na 170-180 °C

Postup

  1. Chcel som aby sa kačacie stehna naraz upiekli s kuracími. Tak som večer do misky dal kačacie stehna a zalial ananásovým džúsom. V tom som ich nechal marinovať do druhého dňa. Na druhy deň som kačacie stehna vybral z džúsu a ten odložil. Kačacie stehna a kuracie štvrte som orezal kúsky tuku a potom ich dobré osolil. Kúsky tuku som nechal, tie pôjdu do kapusty.
  2. Kapustu som dal do sitka a nechal odtiecť s kyslej vody. na plech som na spodok dal vrstvu kapusty. Na ňu pokladal stehna a posypal rascou. Okolo som dal kúsky orezaného tuku. Zvyšnou kapustou som vyplnil medzery medzi stehnami. Nakoniec som to podlial asi s 1,5 dcl džúsom v ktorom boli kačacie stehna.
  3. Mal som to na plechu tak som to zakryl alobalom a dal do rúry piecť na 170°C. Po 75 minútach som to odokryl a nechal pripiecť na 30 minút na 180°C. Opakujem treba si to prispôsobiť vlastnej rúre. Už pri zapekaní sa šírila vôňa po celom byte. Neskutočne to dobré vonia. Počas pečenia som urobil k tomu zemiakovú kašu ta nám najviac k tomu chutila. Po upečení som na tanier servíroval stehno kapustu a kašu. Jedli sme dosť horúce od nedočkavostí. Čo myslite ktoré stehna sa zjedli prvé? Ak hádate kačacie tak ste uhádli. Je to dobrota veľká. Želám aj vám dobrú chuť. Od teraz sa budem snažiť to spolu piecť.