Kačacia pečeň

Kačacia pečeň s jablkami na červenom víne s karamelom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Je jablková sezóna tak prečo nie kačacie pečienky na jablkách. Naviac som jablkové kocky podliala vínom a karamelizovala.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie pečienky som umyla, osušila a pripravila som červené jabĺčko.
  2. Na panvici som rozohriala masť a cibuľu som pridala a iba troška spenila.
  3. Pridala som pečienky, aby sa spolu s cibuľou opiekli, obrátila som ich aj na druhú stranu.
  4. Potrebujú ozaj iba chvíľku a podliala som ich vínom.
  5. Pečienky som vybrala na misu a k cibuli som pridala na kocky nakrájané jablká i so šupkou.
  6. Pridala som cukor a spolu som všetko nechala skaramelizovať, len chvíľku, lebo jabĺčka majú zostať chrumkavé, ešte som pridala lyžicu vína, aby bola aj omáčka výborná a hotovo.
  7. Pečienky som nakrájala na tenké plátky, pridala som ich k jablkám a zmiešala som ich s karamelom. Podávala som ich s opečenými zemiakmi. Na tanieri som pečienky ešte poliala karamelom. Prajem vám dobrú chuť