Kačacia pečeň
Kačacia pečeň s jablkami na červenom víne s karamelom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Je jablková sezóna tak prečo nie kačacie pečienky na jablkách. Naviac som jablkové kocky podliala vínom a karamelizovala.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kačacie pečienky som umyla, osušila a pripravila som červené jabĺčko.
- Na panvici som rozohriala masť a cibuľu som pridala a iba troška spenila.
- Pridala som pečienky, aby sa spolu s cibuľou opiekli, obrátila som ich aj na druhú stranu.
- Potrebujú ozaj iba chvíľku a podliala som ich vínom.
- Pečienky som vybrala na misu a k cibuli som pridala na kocky nakrájané jablká i so šupkou.
- Pridala som cukor a spolu som všetko nechala skaramelizovať, len chvíľku, lebo jabĺčka majú zostať chrumkavé, ešte som pridala lyžicu vína, aby bola aj omáčka výborná a hotovo.
- Pečienky som nakrájala na tenké plátky, pridala som ich k jablkám a zmiešala som ich s karamelom. Podávala som ich s opečenými zemiakmi. Na tanieri som pečienky ešte poliala karamelom.
Prajem vám dobrú chuť