Kačacia pečeň s cibuľovými krúžkami a lokšovníkmi (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...keď už je ten čas "kačacích a husacích hodov" pripravila som toto neskutočne dobré jedlo. Škoda, že taká kačka nemá pečeň veľkú aspoň ako polovicu svojho tela :)

3-4
porcie
30 minút
príprava
5-6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačaciu pečeň na hodinu zalejeme mliekom
  2. Kačací tuk nasolíme a nakrájame na kocky cca 1x1x1 cm - budú z nich skvelé oškvarky a úžasná masť.
  3. Kúsok pečene som odkrojila - spravím ju na steakovej panvici. Väčšiu časť som dala robit klasicky, tak ako to vždy robievala maminka. Pridáme na kocky nakrájaný tuk a do neho vložíme pečienku, podlejeme mliekom alebo vodou a dáme najprv zprudka dusiť.
  4. ...takto nejak to vyzerá uprostred procesu dusenia - oheň stiahneme, aby nám masť nezhorela a pomaly dusíme cca 12-15 min z každej strany pečene (podľa veľkosti).
  5. ...a takto keď už to je hotové, pečienka je pekná červenkastá a keď do nej štuhneme nevyteká krv, oškvarky sú tiež pekné červené a chrumkavé.
  6. ...pečienka v reze - krehká a šťavnatá
  7. ...masť zlejeme - získali sme cca 2 dl krásnej voňavej žltej masti :)
  8. ...menší kúsok pečene som spravila na steakovej panvici - na suchej panvici osmažíme 1,5 cm hrubé plátky pečene z každej strany cca 4-5 min, potom osolíme
  9. Väčšiu cibuľu nakrájame na kolieska, jemne ich poprášime múkou
  10. ...na rozpálenom tuku sprudka opečieme do červena a chrumkava
  11. ...na tanier naložíme lokšovníky, medzi ne dáme kačacie oškvarky, na lokšovníky naukladáme pečeň a cibuľové krúžky. Toto je porcia pre môjho chlapa - jedna placka sa mi vaľkaním vytvarovala do tvaru srdca, tak som ju takto použila... Môj chlap mal z tohto jedla nielen srdcia v očiach, ale od dobroty aj hrče za ušami :)))