Kačacia pečeň s cibuľkovými oškvarkami (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Je to zaujímavé a chutné jedlo.Už dávnejšie som tento recept videla predvádzať na TV Príma.Páčil sa mi a tak som ho vyskúšala a zaradila do nášho jedálnička.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cibuľové oškvarky rátame na porciu s jednou stredne veľkou cibuľou. Tú očistíme a pokrájame na kolieska.Rozdelíme ju podla vrstiev ako narástla.Takto ju vhodíme do horúcej vody a blanžírujeme asi 3 minúty.Potom ju precedíme. Pripravíme si hladkú múku s korením na divinu,trochou soli.
  2. Najprv si obalíme v troche múky oblanžírovanú cibuľku.Potom do misky s múkou a korením prilejeme vodu a urobíme si cestíčko,v ktorom namočíme cibuľku.Vhodíme do horúceho oleja a vidličkou oddeľujeme kolieska cibule.Majú tendenciu sa zlepiť.Keď sú pekné upečené do hneda,vyberám cibuľku na papierové servítky tuk nechať odsať.
  3. Tu sú už hotové cibuľkové škvarence-oškvarky. Medzi tím si ostrúham zemiaky na placky, prichutím soľou,majoránkou, múkou,cesnakom,razcou a vysmažím v dolkovej forme malé placky.
  4. Ako poslednú chystám kačaciu pečeň.Je mäkučká.Dám rozpáliť masť pridám trochu cibuľky a vhodím pokrájanú pečeň na pásiky.Na koniec,keď je pečeň hotová,čo trvá 5-7 minút,Pridám roztlačený cesnak.Odstavím. Soľou a korením dochucujem už v odstavenej panvici.
  5. Servírujem dve malé placky,na to kačaciu pečeň. Hodne čerstvej zeleniny.A príloha je oškvarková cibuľka.Manžel má rád aj jógurtový dresing s kôprom.Tým zalejem pečienku.No ten tam už byť nemusí.