Juhoslovanský krémeš (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Mäkunké pláty, jemný krém doplnené o chuť orechov ... tak to je presne to, čo by ste mali vyskúšať. ;)

24
porcií
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme roztopené maslo, múku a PDP.
  2. Z cesta nám vyjdú 2 pláty, ktoré si rozotrieme na pripravené papiere na pečenie po cca 4 PL. Pečieme pri 180°, upečené pláty majú mať zlatistý svetlunký povrch.
  3. Tvar plátov si zvyknem dopredu predznačiť. Potom sa mi to lepšie rozotiera.
  4. A teraz si pripravíme orechový plát. Vyšľaháme do tuha 6 bielkov, pridáme postupne kryštálový cukor a šľaháme a šľaháme. Keď už sneh je pevný a drží tvar, prišlaháme na jemných otáčkach mleté orechy.
  5. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme orechové cesto. Upečieme pri 180°. Rozmer plechu 27*37 cm.
  6. Z mlieka, Zlatých klasov, štipky rumu, vanilínového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Hotový necháme chvíľku vychladnúť, potom doň dáme celé maslo a miešame až kým sa nerozpustí.
  7. A už len pospájať. Najprv si odoberieme trochu krému na vrch. Potom vrstvíme v poradí: svetlý plát - 1/2 krému - orechový plát - 1/2 krému - svetlý plát - krém, ktorý sme si odobrali - posypať mletými orechmi.
  8. Odložíme do chladu, kým pláty nezmäknú. Pokrájame na kocky alebo na rezy .. ako sa komu páči. Bon Appétit! :)