Jordánske kurča (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Toto jedlo kedysi varil nebohý herec Durdík ml. a mal ho od svojho kamaráta-jordánca, tak asi je pravý. No ale aj tam zrejme existuje veľa verzií jedál ako u nás. Dávno som to nerobila, tak som si to na nedeľu zopakovala.
5-6 porcií |
25 minút príprava |
40/20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Kurča umyjeme,stiahneme kožu a osušíme. Rozporcujeme na stredne veľké kúsky, osolíme a obalíme v mletej škorici. Kúsky mäsa poukladáme na suchý pekáč. Podlejeme 100 ml vody.
- Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, posolíme a zakryjeme nimi kura. Na to navrstvíme cibuľu pokrájanú na lupene /môžeme aj na drobno/ a na kocky nakrájaný cesnak. Zakryjeme ďalšou vrstvou zemiakov, ktoré osolíme a posypeme celou rascou. Navrch pokladieme plátky masla,vložíme do mierne vyhriatej rúry a dusíme ZAKRYTÉ 40 minút pri 180 st.C.
- Potom pekáč vyberieme z rúry a všetko premiešame s kečupom, ktorým nešetríme. Ja dávam mierne pikant. Znovu vložíme do rúry a dopečieme už odokryté ešte 15-20 minút, tiež pri 180 st.C.
- Podávame teplé bez prílohy. Dobrú chuť!