Jogurtovo-tvarohová torta s jahodami, mandarínkami a želatínou zo šťavy z ovocia

Autor receptu: vikulqa

Chcela som využiť všetko, čiže aj šťavu z konzerv z ovocia ktoré som do torty dávala :) Torta bola ešte viac svieža a lepšia ako bez želatínky :)

8
porcií
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske som zmiešala tvaroh, biely jogurt, vanilkový cukor, 4 PL kryštálového cukru.
  2. Oddelila som ovocie z konzerv od šťavy a začala ukladať ingrediencie do okrúhlej formy v tomto poradí : Piškóty - krém - ovocie - piškóty - krém - ovocie - piškóty - krém.
  3. Kým som ukladala ingrediencie do formy, nechala som zovrieť šťavu z ovocia.
  4. Po zovretí som stíšila plameň na minimum. Potom som pomaly počas neustáleho miešania prisypávala zlatý klas, cukor 2 PL.
  5. Keď zmes zhustla vyliala som ju na tortu do formy. Torta by mala odstáť 6-12 hodín, no ja som nevydržala a jedla ju už po troch, ale na druhý deň bola lepšia :)
  6. Jednoduchá mňamka :)