Jogurtové rohlíčky z celozrnnej špaldovej múky (fotorecept)
	        Autor receptu: iva63
	         
	        
	        dúfam, že vám budú zdravé rohlíčky chutiť -:)
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	35 minút  na 200 °C  | 
Postup
- dnes som použila v recepte túto múku, mletú z celého špaldového zrna
 - maslo aj vodu prihrejeme a všetky suroviny vložíme do misky
 - miesime najskôr hákmi
 - treba s cestom dlhšie pracovať, aby ostalo pekné vláčne...(ja som ho domiesila rukami)
 - vymiesené cesto nedáme kysnúť na teplé miesto , ale okamžite s ním pracujeme...položíme ho na čistú nepomúčenú dosku...s cestom sa veľmi dobre pracuje
 - rozdelíme na 6 rovnakých dielov
 - každý diel pekne vypracujeme a to tak, že dlaňou z neho povytláčame všetok vzduch...otáčame stále dookola...trochu dlhšie to trvá, ale potom je upečené pečivo pekne nadýchané
 - každý diel rozvaľkáme tak, že jeden koniec necháme hrubší...práve od toho hrubého konca začíname točiť rohlíček..z dola nahor...dlaňami môžeme rohlík vytvarovať do potrebnej veľkosti...
 - rohlíky uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, alebo použijeme formu na bagety..ale vždy vyloženú papierom...
 - teraz nastáva čas kysnutia..ničím nepotierame, prikryjeme utierkou necháme na teplom mieste kysnúť
 - ak sú rohlíky dostatočne vykysnuté, tak ich vložíme do veľmi dobre rozohriatej rúry na 200 stupňov...pečieme 35 minút...teplotu necháme stále rovnakú...(chcem pripomenúť, že doma pečenia je individuálna, záleží od typu rúry)
 - upečené rohlíky vyberieme z rúry
 - a necháme vychladnúť na mriežke
 - prajem vám všetkým dobrú chuť-:)
 - a ešte rohlík v reze-:)