Jogurtové rohlíčky z celozrnnej špaldovej múky (fotorecept)
Autor receptu: iva63
dúfam, že vám budú zdravé rohlíčky chutiť -:)
6 porcií |
35 minút na 200 °C |
Postup
- dnes som použila v recepte túto múku, mletú z celého špaldového zrna
- maslo aj vodu prihrejeme a všetky suroviny vložíme do misky
- miesime najskôr hákmi
- treba s cestom dlhšie pracovať, aby ostalo pekné vláčne...(ja som ho domiesila rukami)
- vymiesené cesto nedáme kysnúť na teplé miesto , ale okamžite s ním pracujeme...položíme ho na čistú nepomúčenú dosku...s cestom sa veľmi dobre pracuje
- rozdelíme na 6 rovnakých dielov
- každý diel pekne vypracujeme a to tak, že dlaňou z neho povytláčame všetok vzduch...otáčame stále dookola...trochu dlhšie to trvá, ale potom je upečené pečivo pekne nadýchané
- každý diel rozvaľkáme tak, že jeden koniec necháme hrubší...práve od toho hrubého konca začíname točiť rohlíček..z dola nahor...dlaňami môžeme rohlík vytvarovať do potrebnej veľkosti...
- rohlíky uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, alebo použijeme formu na bagety..ale vždy vyloženú papierom...
- teraz nastáva čas kysnutia..ničím nepotierame, prikryjeme utierkou necháme na teplom mieste kysnúť
- ak sú rohlíky dostatočne vykysnuté, tak ich vložíme do veľmi dobre rozohriatej rúry na 200 stupňov...pečieme 35 minút...teplotu necháme stále rovnakú...(chcem pripomenúť, že doma pečenia je individuálna, záleží od typu rúry)
- upečené rohlíky vyberieme z rúry
- a necháme vychladnúť na mriežke
- prajem vám všetkým dobrú chuť-:)
- a ešte rohlík v reze-:)