Jogurtové rohlíčky z celozrnnej špaldovej múky (fotorecept)

Autor receptu: iva63

dúfam, že vám budú zdravé rohlíčky chutiť -:)

6
porcií
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. dnes som použila v recepte túto múku, mletú z celého špaldového zrna
  2. maslo aj vodu prihrejeme a všetky suroviny vložíme do misky
  3. miesime najskôr hákmi
  4. treba s cestom dlhšie pracovať, aby ostalo pekné vláčne...(ja som ho domiesila rukami)
  5. vymiesené cesto nedáme kysnúť na teplé miesto , ale okamžite s ním pracujeme...položíme ho na čistú nepomúčenú dosku...s cestom sa veľmi dobre pracuje
  6. rozdelíme na 6 rovnakých dielov
  7. každý diel pekne vypracujeme a to tak, že dlaňou z neho povytláčame všetok vzduch...otáčame stále dookola...trochu dlhšie to trvá, ale potom je upečené pečivo pekne nadýchané
  8. každý diel rozvaľkáme tak, že jeden koniec necháme hrubší...práve od toho hrubého konca začíname točiť rohlíček..z dola nahor...dlaňami môžeme rohlík vytvarovať do potrebnej veľkosti...
  9. rohlíky uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, alebo použijeme formu na bagety..ale vždy vyloženú papierom...
  10. teraz nastáva čas kysnutia..ničím nepotierame, prikryjeme utierkou necháme na teplom mieste kysnúť
  11. ak sú rohlíky dostatočne vykysnuté, tak ich vložíme do veľmi dobre rozohriatej rúry na 200 stupňov...pečieme 35 minút...teplotu necháme stále rovnakú...(chcem pripomenúť, že doma pečenia je individuálna, záleží od typu rúry)
  12. upečené rohlíky vyberieme z rúry
  13. a necháme vychladnúť na mriežke
  14. prajem vám všetkým dobrú chuť-:)
  15. a ešte rohlík v reze-:)