Jogurtové krémeše (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Objavila som čaro "stečeného" jogurtu a dnes som ho použila na jednoduchý krémeš.
40+chladenie minút príprava |
Postup
- Večer pred dáme stiecť jogurt na plátno cez sitko. Zabudla som odfotiť, ale mám to opísané v recepte na Nepečené rezy na spôsob tiramisu. Ale samozrejme sa dá použiť aj 200 g masla, tieto zákusky s jogurtom sú ľahšie. Na obrázku už mám stečený jogurt a syrovátku- tú použijem pri pečení bagiet.
- V mlieku uvaríme kryštálový cukor, vanilku, žľtky a zlaté klasy.
- Do horúceho vmiešame tuhý sneh z bielkov, dobre premiešame.
- Potom pridáme kúsok masla proti vytvoreniu kožky- nemusí byť.
- Dobre vymiešaný krém necháme poriadne vychladnúť. Do vychladnutého zašľaháme jogurt.
- Na plech- 33x22 cm- uložíme maslové keksy. Chybička sa stala- nie je foto, na keksy natieme žľtkový krém.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha so stužovačmi a natrieme na žľtkový krém.
- Naukladáme zasa keksy, jemne ich vtlačíme do šľahačky. Odložíme na pár hodín do chladničky- najlepšie na noc.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a krájame porcie podľa veľkosti keksov.