Jogurtová zmrzlina

Jogurtová zmrzlina s ananásom, malinovou penou a pistáciovým karamelom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Zmrzlina: Do hrnca dáme mlieko, pridáme cukor a zohrievame, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme, dáme do misky a zmiešame s jogurtom a s citrónovou šťavou. Zmes schladíme a dáme do mrazničky. Počas mrazenia priebežne vyberáme a miešame, pokiaľ zmes nezamrzne. Počas mrazenia miešame preto, aby sa v zmrzline nerobili kryštáliky a aby mala krémovú konzistenciu.
  2. Nakladaný ananás: Ananás ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Z vody, cukru a korenia urobíme sirup, do ktorého ananás naložíme a zavákuujeme alebo nepriedušne uzatvoríme.
  3. Pistáciový karamel: Z cukru urobíme karamel, pridáme pistácie, vylejeme na silikónovú podložku a necháme stuhnúť. Stuhnuté nalámeme.
  4. Malinová pena: Plátky želatíny namočíme do studenej vody na pár minút, kým želatína nezmäkne. Do hrnca dáme malinové pyré a cukor a zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Potom stiahneme z ohňa a pridáme namočenú želatínu. Dôkladne rozmiešame, aby sa želatína rozpustila. Malinovú zmes naplníme do sifónovej fľaše a nabijeme tromi bombičkami.
  5. Do pohárov dáme zmrzlinu, na ňu ananás, malinovú penu a plátok karamelu.
  6. TIP: Korenie piatich chutí môžeme kúpiť alebo si ho urobíme doma. Piatimi koreniami sú hviezdičky badiánu, semienka fenikla, zrnká sečuánskeho korenia (alebo čierneho korenia), celé klinčeky a tyčinka škorice. Všetky koreniny sa tri minúty opražia na panvici, aby sa uvoľnila aróma. Potom sa rozdrvia v mažiari alebo rozmixujú, resp. zomelú.