Ježko s chlebovými roládkami (fotopostup)

Autor receptu: zuzkabluzka

Toto je taky recept-nerecept, skor len mala inspiracia na pohostenie, nahrada za klasicke oblozene chlebicky. Jedina "namaha" pri priprave su roladky zo sendvicoveho chleba. Okrem toho, ze zasyti, velmi pekne ozdobi sviatocny stol. ;)

Postup

  1. Najskor si pripravime roladky. Na alobal dame dva kusy sendvicoveho obdlznikoveho chleba (tramezzino), nadstavime jeden na druhy cca na posledny centimeter. Ak chcete vacsie roladky, treba dat aspon 3 chleby. Cast, kde sa chleby nadstavuju, valcekom silno pritacime, aby sa chleby spojili.
  2. Celu plochu natrieme oblubenou pomazankou, ak chceme pouzijeme majonezu, horcicu, pridame sunku, ci salamu a na ozdobu aj trocha rukoly.
  3. Opatrne zatocime pomocou alobalu, dobre stiahneme a pred krajanim dame do chladnicky aspon na 2 hodiny, najlepsie vsak na celu noc.
  4. nakrajame...
  5. ...a lubovolne napichame na drevene spajdle. My sme k roladke pridali cherry paradajku, kusok mozzarelly, ciernu olivu, kusok kyslej uhorky,salamy a tvrdeho syra(provola)
  6. Ako podnos pouzijeme bochnik chleba, do ktoreho napichame vsetky pripravene spajdle.
  7. Viem, ze je to velmi jednoduchy recept, ale mozno niekomu posluzi ako inspiracia na trocha ine obcerstvenie pre hosti :)