Ježko s chlebovými roládkami (fotopostup)
Autor receptu: zuzkabluzka
Toto je taky recept-nerecept, skor len mala inspiracia na pohostenie, nahrada za klasicke oblozene chlebicky. Jedina "namaha" pri priprave su roladky zo sendvicoveho chleba. Okrem toho, ze zasyti, velmi pekne ozdobi sviatocny stol. ;)
Postup
- Najskor si pripravime roladky. Na alobal dame dva kusy sendvicoveho obdlznikoveho chleba (tramezzino), nadstavime jeden na druhy cca na posledny centimeter. Ak chcete vacsie roladky, treba dat aspon 3 chleby.
Cast, kde sa chleby nadstavuju, valcekom silno pritacime, aby sa chleby spojili.
- Celu plochu natrieme oblubenou pomazankou, ak chceme pouzijeme majonezu, horcicu, pridame sunku, ci salamu a na ozdobu aj trocha rukoly.
- Opatrne zatocime pomocou alobalu, dobre stiahneme a pred krajanim dame do chladnicky aspon na 2 hodiny, najlepsie vsak na celu noc.
- nakrajame...
- ...a lubovolne napichame na drevene spajdle. My sme k roladke pridali cherry paradajku, kusok mozzarelly, ciernu olivu, kusok kyslej uhorky,salamy a tvrdeho syra(provola)
- Ako podnos pouzijeme bochnik chleba, do ktoreho napichame vsetky pripravene spajdle.
- Viem, ze je to velmi jednoduchy recept, ale mozno niekomu posluzi ako inspiracia na trocha ine obcerstvenie pre hosti :)