Dukátové buchtičky
Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou (fotorecept)
Autor receptu: navardaco
4 porcie |
120 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- V prvom rade pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme vzísť. Zatiaľ zmiešame múku, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a olej. Kvások po 10 minútach pridáme k múčnej zmesi a miesime asi 5 minút. Pripravené cesto posypeme múkou a necháme vykysnúť 45 minút.
- Po vykysnutí z cesta naolejovanými rukami vytvarujeme valček, z ktorého krájame malé buchtičky. Buchtičky ešte vytvarujeme a jednu vedľa druhej ukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
- Necháme podkysnúť 10 minút.
- Buchtičky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 15 minút.
- Krém pripravíme tak, že v malom množstve mlieka rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a nastrúhanú citrónovú kôru. V rajnici zmiešame zvyšné mlieko s cukrom, zohrejeme a do zohriateho mlieka pridáme zmes prášku a žĺtkov. Varíme a miešame do zhustnutia. Upečené dukátové buchtičky podávame s citrónovým krémom, flambovanou hruškou, figou a physalisom. Na záver poprášime práškovým cukrom.
|