Pečená plnená paprika

Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom) (fotorecept)

Autor receptu: petullka

Neskutočne skvelá sladká chuť papriky v kombinacii so slanou kuracinou, šťavnaté, mňam. Recept našiel manžel na YouTube, ale video bolo v azbuke, tak ani neviem ako sa to presne volalo. Je tam sezónna zelenina, preto mi napadla ta jeseň, aj farebne to ladí.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Papriky umyjeme, prerežeme na polovice a očistíme.
  2. Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky a orestujeme v panvici s horúcim olejom, osolíme, ochutíme korením na kura, pár minút pražíme, posypeme hladkou múkou a chvíľku zase popražíme. Pridáme kyslú smotanu, zamiešame, prilejeme vodu a na malom plameni chvíľu varíme a miešame, kým nám to pekne nezhustne. Ja som pridala aj troška sladkej chilli omáčky. A smotanu mám takú tu vega, teda nie živočíšnu, keďže momentálne nemôžem nič z kravského mlieka, ale musím uznať, že chutí prekvapivo dobre.
  3. Malý plech som si vymazala olejom, poukladala naň papriky a do nich dala pripravené mäso.
  4. Posypala som nastrúhaným syrom (mne zase veganským) a naukladala kúsky paradajky. Dala som piecť do rúry.
  5. Ako prílohu som zvolila kašu z batatu (nakrájaný batat som varila 15-20 minút v osolenej vode, scedila, popučila a pridala kúsok masla a tej vega smotany). No a ružičkový kel - kúsok slaniny som nakrájala na kocky, opražila, pridala očistený a prepolený kel, takých 5 minút restovala, potom som ho osolila, okorenila a dala kúsok sušeného cesnaku, podliala vodou, prikryla pokrievkou a dusila asi 10 minút a nakoniec som zase pridala kúsok tej smotany.