Jemný marhuľový dezert
Autor receptu: abkul
Objavila som v starom časopise ďalší recept na marhuľový dezert. Po mojej úprave vznikol podľa mojich domajších ochutnávačov celkom dobrý zákusok. Je jemný svieži a rýchly.
36 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na cesto najprv klasicky vymiešame žĺtka s cukrom+voda+olej, pridáme múku s PDP a nakoniec sneh.
Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 180 stupňoch cca 20 min.
Necháme vychladnúť, stiahneme papier a vrátime späť na plech.
- Zo zavarených marhúľ odložíme asi 2 dcl šťavy, ktorú použijeme na zamiešanie želatíny- necháme napučať. Odložíme si tak isto pár kusov marhúľ.Ostatnú šťavu aj s kompótom vymixujeme, pridáme pochúťkovú smotanu, práškový cukor a nakoniec mierne zohriatu roztopenú želatínu.
- Na pripravený múčnik poukladáme pokrájané kúsky marhúľ a vylejeme na ne plnku.
Dáme do chladničky stuhnúť.
- Nakoniec v 3 dcl studeného mlieka vyšľaháme 2 šľahačky v prášku-tie bez cukru a pridáme iba 1KL práš. cukru.
Ja rada túto šľahačku používam-dobre sa vyšľahá a dlho drží tvar. Rada by som vedela Váš názor na túto šľahačku, či ju tiež používate, pretože riadna šľahačka 33percentná v kelímku sa mi nedá v poslednom čase dobre vyšľahať, buď je riedka alebo sa mi urobia hrudky.Poraďte ako na to.
Aby som dokončila: vyšľahanú šľahačku natrieme na stuhnutú plnku. Pokrájame buď na štvorce alebo ja som tento krát zvolila malé tortičky. Ozdobíme ľubovolne. Dobrú chuť.