Jemnučká kávová roláda (bez múky)
Autor receptu: akludad
pre kávoholikov.-)))
30 minút príprava |
12 minút na 200 °C |
Postup- žĺtka vymiešame s cukrom do peny.Pridáme kakao,kávu a olej.
- poriadne vymiešame
- s troškou soli vymiešame bielka a zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty.
- cesto rozotrieme na pečiaci papier,ktorý môžme potrieť olejom,aby sa lepšie cesto po upečení stiahlo dole.Pečieme na 200 stupňov 11-13 minút.Pri pečení cesto dosť narastie a po vybratí z trúby spľasne.
- po upečení cesto preložíme na utierku papierom hore a necháme vychladnúť.Potom papier opatrne stiahneme.
- vyšľaháme šľahačku so stužovačom
- rozpustíme kávu v troške vody
- a primiešame do šľahačky
- rozotrieme na cesto
- pomocou utierky zrolujeme
- a dáme stuhnúť
- hotová roládka
|