Tvarohové koláče

Jemné tvarohovo-citrónové koláče (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborné kysnuté koláče so sviežou plnkou. Tvaroh a citrón je jedna z najlepších kombinácií čo poznám.* Pečiem tieto koláče už veľmi dlho, sú jedny z našich NAJ🙂 Tentoraz sa s vami podelím aj s videom.

9-10 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. Cesto: V jednej miske zmiešame lyžicou najprv múku, cukor a soľ. Potom pridáme bielok, hustú smotanu, olej a v 2 dl mlieka napučané droždie. Vypracujeme jemné, ľahké cesto. Nakoniec pomocou trochy múky krátko vymiesime cesto do bochníka, poprášime múkou a necháme na teplejšom mieste cca 45 minút kysnúť.
  2. Tesne predtým než začneme s nakysnutým cestom pracovať, si pripravíme plnku. Zmiešame tvaroh, práškový cukor, pudingový prášok, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna. Nech má výraznejšiu citrónovú chuť👍
  3. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na tenko cca 5 mm do tvaru obdĺžnika. Na jednej strane cesta narežeme pozdĺž pásiky a na zvyšok celého cesta rovnomerne rozotrieme celú plnku. Nakoniec cesto zľahka a voľne skrútime do závinu tak, aby tie pásiky boli pekne hore🙂
  4. Závin pokrájame ostrým nožom na kúsky široké 6 cm a pokladieme ich na plech s papierom. Natrieme ich žĺtkom, ktoré sme zmiešali s olejom a dáme už aj piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na cca 30 minút.
  5. Ešte teplé koláče potrieme maslom a dobre pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý sme zmiešali s vanilkovým. A potom už len zahryznúť do mäkučkých koláčov s fantastickou plnkou😉 Prajem dobrú chuť!
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube