Jemne pikantné kuracie prsia s lečom
Autor receptu: michaela2903
Chutný recept, ktorý vás zasýti :-)
4 porcie |
120 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie rezne si poriadne opláchneme, priečne prerežeme a postupne nakrájame na pásiky. Dáme do misky, pridáme lečo, soľ, korenie, vegetu, dve PL oleja a čili papričku podľa chuti. Namiesto čili môžeme použiť mletú červenú pálivú papriku. Všetko spolu premiešame a dáme na dve hodiny do chladničky.
- Po dvoch hodinách vyberieme z chladničky. Na oleji si do sklovita osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na ktorú "vylejeme" zmes. Pridáme dve ČL horčice, premiešame a mäsko necháme pekne na cibuľke podusiť. Keď nám mäsko zbelie, zalejeme ho vodou a necháme povariť. Podľa chuti necháme zmäs zhustnúť alebo si urobíme "mäsko na šťave".
- Podávame s ryžou a s ovocným kompótom alebo so sterilizovanými uhorkami.
Dobrú chuť!