Linecké pečivo

Jemné linecké pečivo (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Je veľa receptov na linecké koláčiky a toto je jeden z nich. Nenáročné pečenie na Vianoce.

15 minút
príprava
10-12 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, Solamyl, maslo pokrájané na menšie kúsky a žĺtky.
  3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinu.
  4. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm a pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary.
  5. Vykrojené dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10-12 minút. Rúru sledujeme, aby nezhoreli.
  6. Upečené do svetlo-hneda, viď foto. Vychladnuté spojíme lekvárom alebo džemom, do ktorého pridáme 2 PL mletých orechov (nemusia byť). Hotové koláčiky posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládovou polevou.