Linecké pečivo
Jemné linecké pečivo (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Je veľa receptov na linecké koláčiky a toto je
jeden z nich. Nenáročné pečenie na
Vianoce.
15 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, Solamyl, maslo pokrájané na menšie kúsky a žĺtky.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinu.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm a pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary.
- Vykrojené dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 10-12 minút. Rúru sledujeme, aby nezhoreli.
- Upečené do svetlo-hneda, viď foto. Vychladnuté spojíme lekvárom alebo džemom, do ktorého pridáme 2 PL mletých orechov (nemusia byť). Hotové koláčiky posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládovou polevou.