Jemné kysnuté rohlíčky

Autor receptu: uschi

S pohárom kakaa sú skrátka vynikajúce.

8
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku a prášok do pečiva preosejeme. Z 2 dl mlieka, 1 KL cukru a droždia pripravíme kvások. Vykysnutý kvások pridáme do múky spolu s vajcom, soľou, olejom a zvyšným vlažným mliekom, v ktorom sme rozpustili kryštálový cukor. Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme a necháme nakysnúť.
  2. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí. Každú vyvaľkáme do tvaru kruhu a radielkom rozdelíme na 8 trojuhólnikov. Na širšiu časť dáme obľúbenú plnku a zvinieme. Rohlíčky preložíme na vymastený plech, vrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sézamom /makom, ľanovými semienkami.../.
  3. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov ich upečieme do zlatista. Sú to veľmi jemné a chutné koláčiky, skvelé na raňajky nielen pre detičky.