Jemná nekysnutá bábovka (fotorecept)

Autor receptu: bogar

Dostala som čerstve vajíčka tak som sa rozhodla niečo upiecť :) ku kávičke , čaju :)

35 minút
príprava
50-60 minút
na 230-180 °C

Suroviny

Postup

  1. tu som narýchlo nahádzala suroviny aké som použila :)
  2. Takže odložíme si asi tretinu odváženého cukru, (zašľaháme ho do tuhého snehu), Bábovkovú formu si vymastíme približne 20g masla a vysypeme strúhankou ( niekto dáva krupicu alebo múku )
  3. žĺtky som oddelila od bielkov, múku som zmiešala so štipkou soli a kypriacim práškoma do dvoch tretín cukru som pridala škoricový cukor, Keďže som nemala väčšiu misku voľnú použila som hrniec :D ...
  4. .. tu už je vymiešaný kryštálový cukor, žĺtky, škoricový cukor..... odložím si na chvíľku na bok a idem sa venovať bielkom.
  5. a takto som si ich pekne ručne vymiešala aj s tou odloženou tretinou cukru :)
  6. taktiež si rozpustím masielko a dám ho vychladiť :)
  7. vrátime sa späť k hrncu :D striedavo pridávame sneh v ktorom je zašľahaný cukor a múku s kypriacim práškom až vymiešame stredne tekuté cesto, tak aby sa krémovo lialo ... Do hotového cesta zľahka primiešame tekuté maslo....
  8. hotové vymiešané cesto aj s maslom vlejeme do vymastenej formy. Ale asi tretinu si odložíme a primiešame puding , ja som mala karamelový :) a vlejeme opäť do formy ako je na obrázku :) no nevlejeme všetko, opäť si odložíme z karamelového cesta polovicu a pridáme kakao :)
  9. a takto už zvyšné cesto vylejeme do formy .... trošku som sa pohrala s vareškou :) :)
  10. Takto pripravené cesto vo forme šupneme do predhriatej rúry a približne 40min pečieme v dobre vyhriatej a neskôr dopekáme v chladnejšej rúre . tu je hneď po vybratí :)
  11. Upečenú vyklopíme , pocukrujeme alebo ozdobíme podľa fantázie a dobrú chuť :)
  12. a takto vyzerá z vnútra :)