Plnená bábovka
	        Jemná bábovka plnená šľahačkou
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Bábovka a šľahačka, to je ideálna nedeľná kombinácia, čo poviete? 
| 		  
				  	  
				  	10  porcií  | 
				  	  
				  	20 (+ chladenie) minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
 - Cesto: Do veľkej misy nasypeme práškový cukor, pridáme zmäknuté maslo, dreň z vanilkového struku, šťavu a nastrúhanú kôru
z polovice citróna. Šľaháme alebo miešame, kým nevznikne nadýchaná pena.
 - Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky postupne zapracujeme do maslovej peny.
 - Potom pomocou stierky zapracujeme múku striedavo so snehom. Hotové cesto nalejeme do formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.
 - Vychladnutú bábovku vyklopíme z formy. Opatrne zrežeme niekoľkocentimetrovú vrstvu zo spodnej strany a časť bábovky opatrne vydlabeme. Naplníme ju šľahačkou vyšľahanou s práškovým  cukrom dotuha a priložíme odkrojenú spodnú časť.
 - Do šľahačky môžeme pridať trochu ovocného pyré, napríklad z černíc alebo z malín, čím bábovke dodáme osviežujúcu ovocnú chuť. Pred podávaním bábovku posypeme práškovým cukrom.