Jelenia sviečkovica alá Mima (fotorecept)

Autor receptu: mimulienkamima

Milujem divinku a naucil ma ju varit a experimentovat s nou moj otec :-)

6
porcií
20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jeleniu sviečkovicu poriadne umyjeme, osušíme.
  2. Nakrájame si ju na približne rovnaké kúsky.
  3. Potom si ju naklepeme jemne tĺčikom na mäso a snažíme sa, aby boli približne rovnakej hrúbky.
  4. Takto naklepané kúsky sviečkovice si osolíme Morskou soľou. A necháme aspoň hodinu odležať.
  5. Zatiaľ si nakrájame cibuľu - netreba ňou šetriť, divinka miluje cibuľu :-)
  6. Na panvicu si nalejeme olej. Keď je rozpálený, pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme ju až bude mať zlatistú farbu. Potom pridáme celý paradajkový pretlak. Takisto ho asi minútku orestujeme.
  7. Po orestovaní poukladáme do tejto zmesi na vrch kúsky sviečkovice a sprudka a rýchlo opečieme, iba aby sa mäsko zatiahlo.
  8. Mäsko si asi na 15 minút odložíme na studený tanier, aby odležalo. Potom ho opäť vložíme naraz do panvice a necháme pražiť aspoň pol hodinky. Dokoreňte uvedenými koreninami. Ja som použila morskú soľ, korenie na divinu, biele korenie, sušenú bazalku, majorán, gyros korenie... Každý podľa seba...(Divinka krásne pustí svoju šťavu)
  9. Keď sa nám zdá, že mäsko už nemá toľko svojej sťavy, zalejeme ho červeným vínkom podľa chuti. Panvicu alebo hrniec priložíme vrchom a necháme dusiť. Tento druh mäska stačí variť a dusiť pol hodiny po pražení, ale ja vždy ho dusím hodinu (pre istotu) :-))
  10. Kým sa mäsko varí, uvarte si ryžu na aký spôsob ju máte radi. Potom si datle vykôstkujte a narežte na akú veľkosť chcete.
  11. Mäsko ochutnajte, ak je už uvarené domäkka (malo by sa doslova rozpustiť na jazyku ;O)), pridajte k nemu sušené datle. Povarte ešte aspoň 10 minút.
  12. A je to :-) Dobrú chuť. Potešia ma Vaše názory :-)) Michaela