Jelenia sviečkovica alá Mima (fotorecept)
Autor receptu: mimulienkamima
Milujem divinku a naucil ma ju varit a experimentovat s nou moj otec :-)
6 porcií |
20 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup
- Jeleniu sviečkovicu poriadne umyjeme, osušíme.
- Nakrájame si ju na približne rovnaké kúsky.
- Potom si ju naklepeme jemne tĺčikom na mäso a snažíme sa, aby boli približne rovnakej hrúbky.
- Takto naklepané kúsky sviečkovice si osolíme Morskou soľou. A necháme aspoň hodinu odležať.
- Zatiaľ si nakrájame cibuľu - netreba ňou šetriť, divinka miluje cibuľu :-)
- Na panvicu si nalejeme olej. Keď je rozpálený, pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme ju až bude mať zlatistú farbu. Potom pridáme celý paradajkový pretlak. Takisto ho asi minútku orestujeme.
- Po orestovaní poukladáme do tejto zmesi na vrch kúsky sviečkovice a sprudka a rýchlo opečieme, iba aby sa mäsko zatiahlo.
- Mäsko si asi na 15 minút odložíme na studený tanier, aby odležalo. Potom ho opäť vložíme naraz do panvice a necháme pražiť aspoň pol hodinky. Dokoreňte uvedenými koreninami. Ja som použila morskú soľ, korenie na divinu, biele korenie, sušenú bazalku, majorán, gyros korenie... Každý podľa seba...(Divinka krásne pustí svoju šťavu)
- Keď sa nám zdá, že mäsko už nemá toľko svojej sťavy, zalejeme ho červeným vínkom podľa chuti. Panvicu alebo hrniec priložíme vrchom a necháme dusiť. Tento druh mäska stačí variť a dusiť pol hodiny po pražení, ale ja vždy ho dusím hodinu (pre istotu) :-))
- Kým sa mäsko varí, uvarte si ryžu na aký spôsob ju máte radi. Potom si datle vykôstkujte a narežte na akú veľkosť chcete.
- Mäsko ochutnajte, ak je už uvarené domäkka (malo by sa doslova rozpustiť na jazyku ;O)), pridajte k nemu sušené datle. Povarte ešte aspoň 10 minút.
- A je to :-) Dobrú chuť.
Potešia ma Vaše názory :-))
Michaela