Mäsový špíz

Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme korením na šašlík a rozmarínom. Takto pripravenú zmes napicháme na stonku z rozmarínu. Pripravený šašlík pečieme na grile 8 minút na miernom ohni. Pred dokončením pridáme bryndzu a pečieme na prudkom ohni ešte minútu.
  2. Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na malé kúsky, premiešame so soľou, s korením a olivovým olejom. Zabalíme do alobalu a pečieme v pahrebe 15 minút.
  3. Čerstvé slivky zbavíme kôstok a pokrájame na malé kocky. V hrnčeku rozpustíme trstinový cukor, primiešame slivky a zalejeme bielym vínom. Varíme na grile, kým nevznikne jemný dip.