Mäsový špíz
Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Autor receptu: redakcia
Postup- Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme korením na
šašlík a rozmarínom. Takto pripravenú zmes napicháme na stonku z rozmarínu. Pripravený šašlík pečieme na grile
8 minút na miernom ohni. Pred dokončením pridáme bryndzu a pečieme na prudkom ohni ešte minútu.
- Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na malé kúsky, premiešame so soľou, s korením a olivovým olejom. Zabalíme
do alobalu a pečieme v pahrebe 15 minút.
- Čerstvé slivky zbavíme kôstok a pokrájame na malé kocky. V hrnčeku rozpustíme trstinový cukor, primiešame slivky a zalejeme bielym vínom. Varíme na grile, kým nevznikne jemný dip.
|