Jelení „perníkový“ roastbeef

Autor receptu: redakcia

4
porcie
720 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jelení chrbát zbavíme šliach a dáme do marinády, ktorú vyrobíme tak, že všetky perníkové koreniny v mažiari nadrvíme a pridáme rozmarín a tymian a čertvo namleté čierne korenie. Pridáme kôru z pomaranča a dáme marinovať do chladničky na 8–12 hodín.
  2. Mäso pred pečením osolíme a opečieme na oleji z každej strany, aby sa iba „zatiahlo“. Preložíme na plech aj s koreninami a dáme dopiecť do rúry.
  3. Keď je mäsko hotové, dáme ho na teplé miesto a plech zalejeme červeným vínom, necháme odpariť alkohol a prilejeme divinový vývar. Tekutinu zredukujeme o dve tretiny, precedíme cez sitko a zjemníme.