Jelení „perníkový“ roastbeef
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
720 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Jelení chrbát zbavíme šliach a dáme do marinády, ktorú vyrobíme tak, že všetky perníkové koreniny v mažiari nadrvíme a pridáme rozmarín a tymian a čertvo namleté čierne korenie. Pridáme kôru z pomaranča a dáme marinovať do chladničky na 8–12 hodín.
- Mäso pred pečením osolíme a opečieme na oleji z každej strany, aby sa iba „zatiahlo“. Preložíme na plech aj s koreninami a dáme dopiecť do rúry.
- Keď je mäsko hotové, dáme ho na teplé miesto a plech zalejeme červeným vínom, necháme odpariť alkohol a prilejeme divinový vývar. Tekutinu zredukujeme o dve tretiny, precedíme cez sitko a zjemníme.
|