Jelení chrbát na višňovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
23 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej panvici na oleji opečieme z oboch strán 3 minúty. Mäso vyberieme z panvice a na panvicu dáme redukovať víno spolu s celou škoricou, višňami a celým rozmarínom.
  2. Redukujeme 4 minúty, pridáme vývar a znovu redukujeme rovnaký čas. Ochutíme soľou a korením, orechovým octom a pred podávaním vložíme do omáčky maslo. Medailóniky podávame prepečené na stupeň medium. Ako prílohu by som odporučil domáce žemľové knedle.
  3. Náš tip na víno k tomuto pokrmu: Cabernet Sauvignon, 2006, výber z hrozna, barrique, Mrva–Stanko, Rubínovo–purpurová farba, vôňa čiernych ríbezlí, černíc a čučoriedok, cédrové a tabakové tóny. Chuť plná, tmavé bobuľové ovocie.