Jeleň v záhrade (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Jeleň nazbieral zopár hríbov a vybral sa do záhrady, kde stretol mrkvu, petržlen, zeler, cesnak, papriku, gazdiná pridala korenie, bylinky a takto to dopadlo

10
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pretlačený cesnak zmiešame so soľou na kašu, pridáme korenie na divinu, tymián, olej a zmiešame
  2. primiešame zámockú papriku a kečup
  3. mäso naklepeme ako rezne, po okrajoch narežeme, aby sa nekrútili. Pripravíme si uzatvárateľnú nádobu alebo dózu, plátky mäsa natierame marinádou a ukladáme do nádoby, spodné plátky natrieme z oboch strán
  4. a ostatné len z vrchnej strany a ukladáme na seba až kým minieme všetky suroviny, odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín, alebo celú noc
  5. zeleninu postrúhame a necháme si aj mrkvu v celku
  6. mäso postupne prudko opečieme z oboch strán a odložíme
  7. do výpeku pridáme postrúhanú zeleninu, orestujeme, podlejeme vodou, osolíme
  8. pridáme mäso, nové korenie a bobkový list, prikryté dusíme
  9. po pol hodine pridáme odložené mrkvy a dodusíme do mäkka
  10. opláchnuté a namočené hríby uvaríme a odložíme
  11. mäkké mäso a celé mrkvy vyberieme, šťavu prelejeme cez sitko, zeleninu prepasírujeme alebo pomixujeme s trochou šťavy a vlejeme do ostatnej šťavy, ak treba zahustíme troškou hladkej múky
  12. necháme prevrieť, zjemníme smotanou, premiešame a odstavíme, odložené mäso mrkvu nakrájanú na kolieska a hríby vložíme do omáčky. Ako prílohu som zvolila tarhoňu