« Naspäť na tento recept

Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v tej istej masti osmažíme šalotku s vetvičkou tymianu. Podlejeme vriacim vývarom, pridáme mäso, ochutíme soľou a korením a dusíme domäkka.

Pohánka: Pohánku spolu so sušenými hubami zalejeme 180 ml vriacej vody. Necháme hodinu postáť. Nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak osmažíme na masti, pridáme pohánkovú zmes a dochutíme soľou, korením, majoránom a rascou.

Hotové mäso vyberieme z omáčky. Omáčku scedíme a necháme zredukovať.

Na masle opečieme kuriatka, osolíme a okoreníme. Mäso nakrájame na plátky. Podávame s pohánkou.

Suroviny




4
porcie
110
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist