Bezlepkový cheesecake
Jednoduchý perníkovo-citrónový bezlepkový cheesecake
Autor receptu: novalim
Jednoduchý perníkovo-citrónový bezlepkový cheesecake v podobe mini cheesecakov sa vám v tieto dni môže dobre hodiť.* K
sviatku zaľúbených sme pre vás pripravili recept, vďaka ktorému môžete pripraviť svojej polovičke chutný bezlepkový dezert
raz-dva. Netreba veľa surovín na to, aby vznikol chutný dezert, ktorému nikto nepovie nie. Pozrite si náš recept, dokúpte, čo
treba a pustite sa do toho.
12 ks porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Najprv si rozmixujeme keksíky Permonky (alebo staršie bezlepkové medovníčky) na strúhanku. Ak nemáme mixér s nožmi, môžeme si pomôcť tak, že keksíky dáme do igelitového vrecúška, uzavrieme ich a podrvíme valčekom na vaľkanie, kým z nich nevznikne perníková múčka. Pridáme k nim mäkké maslo alebo rastlinný tuk a vypracujeme do mokrej hmoty, ktorú natlačíme rovnomerne do 12 muffinových košíčkov uložených do muffinovej formy.
- Rúru rozohrejeme na 170 stupňov. Na plnku dáme do misy všetky uvedené prísady a mixérom ich šľaháme do krémova. Pripravenú plnku vlejeme do muffinových košíčkov. Bezlepkový cheesecake v mini podobe pečieme asi 30 minút, ak sa rozhodneme spraviť jeden veľký cheesecake, doba pečenia sa výrazne predĺži - asi na hodinu. Najlepšie je opatrne dlaňou alebo prstami skúsiť povrch koláčikov, či sú dopečené.
- Po upečené necháme bezlepkový cheesecake vychladnúť. Počas chladnutia plnka trochu sadne a ešte stuhne. Koláčiky môžeme pred podávaním ozdobiť čerstvým ovocím alebo aj šľahačkou.