Opečený losos

Jednoduchý losos s hráškovým pyré a bylinkovým pestom

Autor receptu: siuuu

Rybky máme nás radi - tentoraz som zvolila lososa. Toto bola taká rýchlovka - nič zložité, ale moooc dobré. Množstvá uvádzam také orientačné, pokojne si môžete prispôsobiť podľa seba.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kúsky lososa umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a korením a na masle opečieme - ja som mala aj s kožou, takže najskôr som opekala na koži na rozpálenej panvici asi 2-3 minúty a potom po minútke z každej strany.
  2. Hrášok som prepláchla, orestovala na masle a cibuľke, zaliala primerane vodou - len aby bol ponorený a uvarila do mäkka. Scedila som ho, rozmixovala s kúskom masla a trochou teplej smotany, ochutila som soľou a korením.
  3. Na pesto som v mažiariku rozmašírovala oriešky (ja som mala pistácie), natrhané bylinky, posekaný cesnak, olivový olej a parmezán na konzistenciu akú vidíte na fotografii.
  4. Ja som pridala aj predvarený a pečený zemiačik, ale dá sa aj bez neho.