Jednoduchý jablkový koláč z pohánkovej múky

Autor receptu: luciak

Jednoduchý, rýchly a šťavnatý koláč.

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky, vanilkový cukor, práškový cukor, olej a mlieko zmiešame v mise, pridáme škoricu, múku s práškom do pečiva. Vyšľaháme si sneh z bielkov, trošky práškového cukru, citrónovej šťavy a štipky soli. Jablká nastrúhame, pridáme cukor a trochu citrónovej šťavy.
  2. Do cesta jemne vmiešame cca 2/3 snehu, vylejeme na vymastený a vysypaný plech (množstvo v recepte je na menší hlboký plech, na klasický velký suroviny zdvojnásobíme). Na cesto navrstvíme jablká (ak príliš pustili šťavu, zlejeme ju). Koláč pečieme v rúre cca 40 minút. Asi 15 minút pred koncom pečenia vyberieme, potrieme zvyšným snehom a dáme dopiecť.