Bezlepkový cheesecake
Jednoduchý cheesecake bez lepku s citrónom
Autor receptu: novalim
Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheesecake? Asi nie, však? Cheesecake sa teší veľkej obľúbenosti aj u tých, ktorí žijú bez lepku. Náš najnovší recept na jednoduchý cheesecake bez lepku vám ukáže, ako jednoducho si môžete upiecť poctivý domáci cheesecake a dochutiť ho medom a citrónom.
12 porcií |
45 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Medové cesto izbovej teploty premiesime a rozvaľkáme do okrúhleho tvaru. Prenesieme ho do tortovej formy s priemerom 20 cm, natlačíme ho na dno a po bokoch formy, ktorú sme predtým vystlali papierom na pečenie.
- Jemný tvaroh zmiešame so smotanou, cukrom (alebo medom), vajíčkom, postrúhanou kôrou a šťavou z citróna a pridáme pudingový prášok. Ak nemáme jemný tvaroh, poslúži aj hrudkový, ktorý rozmixujeme do krémova s ponorným mixérom.
- Tvarohovú plnku nalejeme na cesto a pečieme pomaly, na 160 stupňoch asi 50 minút.
- Hotový cheesecake necháme vychladnúť, potom nožom uvoľníme okraje, aby neboli prilepené na boky formy a opatrne formu odstránime.