Jednoduchá, zdravá a chutná náhrada tatárskej omáčky - dip
Autor receptu: eliniatko
Túto omáčku/dip k jedlu robíme odkedy som bola malá. Doteraz mi veľmi chutí a výbore
sa hodí k zemiakom, plackám (zemiakovým, tekvicovým a pod.), vyprážanému syru či k
čomukoľvek, k čomu by ste si dali tatársku omáčku. Je omnoho menej kalorická, super
jednoduchá, rýchla a zdravá, takže hor sa do toho :)
4-6 porcie |
10 minút príprava |
Postup
- Polovičku strednej cibuľky (kto má rád štipľavejšie, viac, kto štipľavé nemusí, menej) nastrúhame na jemnom struháku. Takisto nastrúhame aj sterilizované uhorky.
- V miske zmiešame kyslú smotanu, nastrúhanú cibuľku, nastrúhané uhorky, štipku čierneho korenia a lyžicu, dve, maximálne tri šťavy z nakladaných uhoriek (šťavy v ktorej boli naložené): množstvo záleží od vašek preferencie a tiež hustoty smotany - čím hustejšia smotana (viac percent tuku), tým viac šťavy môžme dať.
- Pekne premiešame, môžme prípadne ozdobiť čerstvou bylinkou (na obrázku mladá doma pestovaná rukola) a podávame (tu je so zemiakovými plackami).