Jednoduchá, zdravá a chutná náhrada tatárskej omáčky - dip

Autor receptu: eliniatko

Túto omáčku/dip k jedlu robíme odkedy som bola malá. Doteraz mi veľmi chutí a výbore sa hodí k zemiakom, plackám (zemiakovým, tekvicovým a pod.), vyprážanému syru či k čomukoľvek, k čomu by ste si dali tatársku omáčku. Je omnoho menej kalorická, super jednoduchá, rýchla a zdravá, takže hor sa do toho :)

4-6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Polovičku strednej cibuľky (kto má rád štipľavejšie, viac, kto štipľavé nemusí, menej) nastrúhame na jemnom struháku. Takisto nastrúhame aj sterilizované uhorky.
  2. V miske zmiešame kyslú smotanu, nastrúhanú cibuľku, nastrúhané uhorky, štipku čierneho korenia a lyžicu, dve, maximálne tri šťavy z nakladaných uhoriek (šťavy v ktorej boli naložené): množstvo záleží od vašek preferencie a tiež hustoty smotany - čím hustejšia smotana (viac percent tuku), tým viac šťavy môžme dať.
  3. Pekne premiešame, môžme prípadne ozdobiť čerstvou bylinkou (na obrázku mladá doma pestovaná rukola) a podávame (tu je so zemiakovými plackami).