Vanilková torta

Jednoduchá torta s vanilkovou plnkou

Autor receptu: sonulienka

Piekla som tortu ale len takú jednoduchá s vanilkovou plnkou na želanie oslávenca. Nechcel ovocnú ani poťahovanú marcipánom.

40 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si tri korpusy - ako pečiem už nejdem pridávať postup dala som to vo včerajšej torte pre Adelku. Piškótu vždy tak pečiem, len teraz som piekla vo forme priemer 23 cm.
  2. Pokiaľ mi korpusy chladli som si uvarila puding. Vždy kupujem len tento - foto pridávam je výborný - nechala som ho mierne vychladnúť. Zatiaľ som si vyšľahala maslo s vanilkovým cukrom. Keď bol puding vychladnutý začala som pomaly pridávať maslo.
  3. Krém som dala na chvíľku do chladničky. Keď bol mierne vychladený som začala tortu naplniť aj vrch a boky torty. A šup celú do chladničky. Ale najskorej som si odmerala výšku torty a asi o dva centimetre vyššie som si odstrihla papier na pečenie aj priemer torty odmerala tam som dala tiež o niečo viac ale poznačila som si presne priemer torty. Rozpustila som čokoládu vo vodnom kúpeli a na pečiaci papier som urobila rôzne ciky caky a nechala čokoládu stuhnúť, aby sa mi nepolámala keď už je viac stuhnutá a obalila som s ňou tortu. Papier som dala dole, ozdobila vrch torty sladkosťami a hotovo.
  4. A tak ako som už písala vyššie oslávenec nemá rád ovocnú ani poťahovanú tortu, tak som musela vymýšľať a takto to dopadlo. No hlavne, že chutila.