Karí ryža
Jednoduchá ryža s karí a tofu
Autor receptu: ryzasos
Vychutnajte si exotiku na tanieri s týmto božským receptom s tofu. Jednoduchá ryža s karí a tofu je skvelou voľbou, ak si chcete
pripraviť niečo sýte, bezmäsité, exotické, veľmi chutné a výživné.* Dokonca hotové do 30 minút, aj s umytím riadu. V recepte
nájdete vybalansované sladko-slané chute, určite ho odporúčame vyskúšať.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
- Vo woku alebo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nakrájané tofu, nastrúhanú mrkvu, karí aj zázvor a miešame približne 4 minúty. Ak treba, pridáme trochu vody. Potom pridáme uvarenú ryžu, citrónovú šťavu, sójovú omáčku, brusnice, nasekané bylinky a kešu orechy.
- Jedlo ešte párkrát premiešame, aby sa všetky suroviny prepojili, a potom ho môžeme podávať.