Karí ryža

Jednoduchá ryža s karí a tofu

Autor receptu: ryzasos

Vychutnajte si exotiku na tanieri s týmto božským receptom s tofu. Jednoduchá ryža s karí a tofu je skvelou voľbou, ak si chcete pripraviť niečo sýte, bezmäsité, exotické, veľmi chutné a výživné.* Dokonca hotové do 30 minút, aj s umytím riadu. V recepte nájdete vybalansované sladko-slané chute, určite ho odporúčame vyskúšať.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
  3. Vo woku alebo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  4. Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nakrájané tofu, nastrúhanú mrkvu, karí aj zázvor a miešame približne 4 minúty. Ak treba, pridáme trochu vody. Potom pridáme uvarenú ryžu, citrónovú šťavu, sójovú omáčku, brusnice, nasekané bylinky a kešu orechy.
  5. Jedlo ešte párkrát premiešame, aby sa všetky suroviny prepojili, a potom ho môžeme podávať.