Jednoduchá roláda (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Keď som to zvládol ja,zvládneš to aj ty.!

12-14 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Ahojte.Začneme s prípravou cesta.Odvážime si 120 g polohrubej múky.
  2. Odvážime si kryštálový cukor.
  3. Pripravíme si štyri vajcia.
  4. Nechcelo sa mi do obchodu k vôli papieru na pečenie,tak si pripravíme aj plech pomastený maslom a posypaný polohrubou múkou.
  5. Spravíme si piškótové cesto : Do nádoby rozbijeme štyri vajcia.
  6. Vajcia trochu vyšľaháme a hneď k nim pridáme 120g kryštálového cukru.
  7. Vaječnú zmes potom dôkladne vyšľaháme v penu a ihneď k nej pridáme múku.
  8. Múku k vaječnej pene primiešame už iba tak ručne.Skvelo nám pomôže aj metlička zo šľahača.
  9. Pripravíme si vlhkú utierku.
  10. Cesto som piekol v predom vyhriatej rúre cca.12-14 minút pri 170 C. Ako vidíte vybral som si plech zlých rozmerov.Plecj v ktorom som piekol má rozmery 37 x 30 cm.
  11. Zrežeme kraje upečenej piškóty a nielen k vôli krajšiemu efektu,ale aj preto aby sa nám ľahšie vyberala z plechu.
  12. Pomôžeme si servírovacou lopatkou,alebo iným predmetom.
  13. Piškótové cesto dáme na vlhkú utierku.
  14. Cesto potom zrolulejeme spolu aj s utierkou.
  15. A teraz si spravíme pudingový krém.Postupujeme takto: 300 ml mlieka privedieme do varu.
  16. V mlieku čo nám zostalo tj. 200 ml premiešame 2 zlaté klasy.Miešame do hladkej hmoty.
  17. Hmotu zo zlatého klasu a mlieka vlejeme do 300 ml prevareného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  18. Do teplého pudingu pridáme cca. 60 g masla a dobre ho vyšľaháme.Následne doň namiešame aj precedenú pomarančovú šťavu.Pre istotu som si šťavu dal zohriať v mikrovlnke aby bola telá,no nie horúca a k pudingu som ju miešal po častiach.
  19. Do diela z pudingu potom ešte musíme prišľahať aj maslo čo nám zostalo a to 60 g. Pudingovú hmotu šľaháme do hladkej konzistencie.Nemusíme ju dávať do chladničky kedže mne stuhla aj na stole.Musel som ju potom znova prešľahať aby bola vláčna.
  20. Ďalej,stočenú roládu rozvinieme a vláčny krém naňu natrieme.
  21. Ošúpané mandarinky prepichneme tenkou ihlicou na pletenie.
  22. Potom už roládu musíme iba stočiť a umiestniť ju do chladničky aby nám puding stuhol. Najlepšie je robiť takéto koláče večer a v noci pekne stuhnú,no ja som ho krájal už zhruba po dvoch hodinách čo je nesprávne,lebo z nej zostala už iba štvrťka.