Jednoduchá polievka s krupicovými haluškami (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Túto polievku a halušky varievala moja mama...

4-5
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu a petržlen postrúhame na veľkom strúhadle.
  2. Na masle orestujeme na drobno pokrájanú cibuľku.
  3. Na cibuľke orestujeme mrkvu s petržlenom.
  4. Medzitým si nadrobno pokrájame karfiol a pripravíme hrášok.
  5. Pridáme do hrnca, spolu chvíľu opražíme.
  6. Zalejeme vodou, alebo vývarom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletou rascou. Privedieme do varu.
  7. Keď polievka zovrie do misky si pripravíme všetko na halušky: krupicu, vajce, roztopené maslo, sódu bicarbónu, štipku soli a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
  8. Vidličkou spolu dobre vymiešame.
  9. Halušky zavárame do vriacej polievky malou lyžičkou namočenou vo vriacej polievke, naberáme tak do polovice lyžičky, halušky krásne "narastú" do veľkosti polievkovej lyžice.
  10. Polievku s haluškami varíme 10-12 minút, toľko treba haluškám, aby sa uvarili. Nakoniec pridáme ešte petržlenovú vňať, niekedy dochutím aj pretlačeným cesnakom.