Jednoduchá polievka s krupicovými haluškami (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Túto polievku a halušky varievala moja mama...
4-5 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu a petržlen postrúhame na veľkom strúhadle.
- Na masle orestujeme na drobno pokrájanú cibuľku.
- Na cibuľke orestujeme mrkvu s petržlenom.
- Medzitým si nadrobno pokrájame karfiol a pripravíme hrášok.
- Pridáme do hrnca, spolu chvíľu opražíme.
- Zalejeme vodou, alebo vývarom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletou rascou. Privedieme do varu.
- Keď polievka zovrie do misky si pripravíme všetko na halušky: krupicu, vajce, roztopené maslo, sódu bicarbónu, štipku soli a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
- Vidličkou spolu dobre vymiešame.
- Halušky zavárame do vriacej polievky malou lyžičkou namočenou vo vriacej polievke, naberáme tak do polovice lyžičky, halušky krásne "narastú" do veľkosti polievkovej lyžice.
- Polievku s haluškami varíme 10-12 minút, toľko treba haluškám, aby sa uvarili. Nakoniec pridáme ešte petržlenovú vňať, niekedy dochutím aj pretlačeným cesnakom.