Jednoduchá paradajková polievka s bryndzou
Autor receptu: amilka2
Prečítala som si viac receptov, kým som sa rozhodla, či sem pridám tento recept, ale
tento je zase iný, tak snáď niekoho inšpirujem. Vznikol náhodou, keďže mi ostal kúsok
bryndze a do polievky sa pridáva aj syr, tak prečo nie bryndza? Výsledok vynikajúci.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do osolenej vody s dvomi lyžicami pretlaku, bobkovým listom dáme uvariť ryžu. Keď je uvarená, pridáme zvyšok pretlaku, cukor, olej, zahustíme zátrepkou z múky a vody. Keď prevrie, zamiešame bryndzu, odstavíme a dobre premiešame aby sa bryndza rozpustila.
Dosolíme, docukríme podľa chuti..
- Servírujem so strúhaným syrom, akýmkoľvek. Alebo aj bez syra, kto nemá ráď tie ťahajúce sa motúzy dole krkom:-) Prípadne polievku nechám viac vychladnúť.