Jednoduchá paradajková polievka s bryndzou

Autor receptu: amilka2

Prečítala som si viac receptov, kým som sa rozhodla, či sem pridám tento recept, ale tento je zase iný, tak snáď niekoho inšpirujem. Vznikol náhodou, keďže mi ostal kúsok bryndze a do polievky sa pridáva aj syr, tak prečo nie bryndza? Výsledok vynikajúci.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do osolenej vody s dvomi lyžicami pretlaku, bobkovým listom dáme uvariť ryžu. Keď je uvarená, pridáme zvyšok pretlaku, cukor, olej, zahustíme zátrepkou z múky a vody. Keď prevrie, zamiešame bryndzu, odstavíme a dobre premiešame aby sa bryndza rozpustila. Dosolíme, docukríme podľa chuti..
  2. Servírujem so strúhaným syrom, akýmkoľvek. Alebo aj bez syra, kto nemá ráď tie ťahajúce sa motúzy dole krkom:-) Prípadne polievku nechám viac vychladnúť.