Jednoduchá orechová torta (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Recept pochádza z internetu.Ja som ho trochu preinštaloval prosím.

18
porcií
200 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1) Bielka vymiešať na tuhý sneh.Ďalej pridať 80 g práškového cukru a pomalým tempom premiešať. 2) Žĺtky vymiešame s 40 g práškového cukru do penista.Ďalej pridáme raz sneh z bielkov a raz polohrubú múku premiešanú z práškom do pečiva.Nedávame to všetko naraz ja som to robil takto obmieňaním spôsobom.(každý má svoj ťah na to samozrejme) A nakoniec primiešame mleté orechy.
  2. Tortovú formu som si vystlal papierom na pečenie.Boky formy som zľahka natrel herou. Piškótové cesto som piekol v predom predohriatej rúre cca.30-40 minút pri teplote 180 C.
  3. Už upečené cesto
  4. Piškótové cesto som prerezal na tri časti
  5. Krém: Uvaríme si 400 ml mlieka z 60 g zlatého klasu.Dostaneme hustú hmotu ktorú necháme vychladnúť trochu.Do vlažného krému primiešame zmes ktorú sme dostali vymiešaním 200g Hery (masla) a 150 g práškového cukru a 2 balíčkov vanílkového cukru.a nakoniec treba ešte pridať 200 g pomletých orechov.Krém následne nanesieme na pláty upečeného piškótového cesta.Zostatkom krému natrieme vrch a boky piškótového korpusu.Vystrihneme si srdiečko z papiera na pečenia a jemne si ho položíme na vrch natretej torty.Jemným strúhadlom si nanesieme čokoládu na miesta kde papier nie je.Samozrejme dostane sa z tej čokolády aj na papier.Jednoducho som ho z toho papiera sfúkol do dresa na umývanie riadu.Papier som potom odstránil pomocou pinzety.
  6. A teraz pre tých čo majú silnejšie nervy . Ako som robil plastickú čokoládu na ružu.: Dal som si 45 g kvalitnej čokolády na varenie rozpustiť nad parou
  7. 1 PL medu som si dal rozpustiť na miernom ohni Do rozpusteného medu som primiešal dve čajové lyžičky zlatého klasu.Dobre som to premiešal.Potom som pridal rozpustenú čokoládu a všetko som dôkladne premiešal. Výsledok máte možnosť vidieť na obrázku č.8
  8. Čokoládovú hmotu som poťahoval y lyžicou sem a tam aby sa uvolnila z nej prebytočná masť.Chcel som potom robiť ružu,ale hmota bola veľmi vláčna.Musel som pridať dve ČL zlatého klasu a hmotu opatrne premiesiť.Ďalej som ju umiestnil do chladničky.
  9. Spravil som si malé guľky
  10. Guľky som potom roztlačil cez dva papiere na pečenie.Trochu som ich sformoval na tvar lupienok a prilepoval som ich na tenkú špajdlu aká sa používa na zakáľačkách pri špajdlovaní huriek.Máte to možnosť vidieť na obrázku č.11
  11. Takto som to zlepoval pomaly do kopy.Recept na plastickú čokoládu mám od skvelej varecháčky Tkatka.Srdečná vďaka tejto šikovnej žene.Samozrejme moje ruže sa veľmi nepodobajú ne tie ktoré uvádza vo svojom recepte,ale na budúce hádam to bude lepšie. Priatelia prajem vám dobrú chuť.