Malinová torta
Jednoduchá malinovo-tvarohová torta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Túto malinovú tortu som piekla
pre môjho vnúčika Deniska k
narodeninám.* Ochutnávka vyšla, svieža chuť potešila.
Určite ju zvládnu aj začiatočníci.
12 porcií |
70 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus: Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme po častiach cukor a vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme vlažné mlieko a olej. Múku preosejeme a po lyžiciach vmiešame do vaječného základu. Tortovú formu (priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme pripravené cesto.
- Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme 30 minút do zlatista. Skontrolujeme špajdľou, či je cesto upečené. Korpus po upečení necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí z korpusu odstránime papier na pečenie a korpus prekrojíme na dve časti. Mrazené alebo čerstvé maliny dáme do hrnca, pridáme cukor, 2 dl vody a povaríme. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Malinový puding v prášku rozhabarkujeme v 1dl vody a prilejeme k rozmixovaným malinám a uvaríme husté želé. Ešte za horúca želé nanesieme na spodný diel korpusu, ktorý spevníme odnímateľnou tortovou časťou. Odložíme do chladničky stuhnúť.
- Suroviny na tvarohovú plnku.
- Smotanu vyšľaháme do polotuha a vmiešame malinovú plnku v prášku, pridáme tvaroh a došľaháme do tuha. Malou časťou (asi 1/3) tvarohovej plnky potrieme druhý korpus a natretou stranou ho položíme na malinové želé, zľahka pritlačíme.
- Vrch korpusu potrieme malinovým džemom.
- Navrch nanesieme zbytok tvarohovej plnky, uhladíme dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím podľa seba.
- Ochutnávka... Torta v reze. Dobrú chuť.
- Torta vnúčika potešila.