Malinová torta

Jednoduchá malinovo-tvarohová torta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Túto malinovú tortu som piekla pre môjho vnúčika Deniska k narodeninám.* Ochutnávka vyšla, svieža chuť potešila. Určite ju zvládnu aj začiatočníci.

12
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme po častiach cukor a vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme vlažné mlieko a olej. Múku preosejeme a po lyžiciach vmiešame do vaječného základu. Tortovú formu (priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme pripravené cesto.
  2. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme 30 minút do zlatista. Skontrolujeme špajdľou, či je cesto upečené. Korpus po upečení necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí z korpusu odstránime papier na pečenie a korpus prekrojíme na dve časti. Mrazené alebo čerstvé maliny dáme do hrnca, pridáme cukor, 2 dl vody a povaríme. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Malinový puding v prášku rozhabarkujeme v 1dl vody a prilejeme k rozmixovaným malinám a uvaríme husté želé. Ešte za horúca želé nanesieme na spodný diel korpusu, ktorý spevníme odnímateľnou tortovou časťou. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Suroviny na tvarohovú plnku.
  5. Smotanu vyšľaháme do polotuha a vmiešame malinovú plnku v prášku, pridáme tvaroh a došľaháme do tuha. Malou časťou (asi 1/3) tvarohovej plnky potrieme druhý korpus a natretou stranou ho položíme na malinové želé, zľahka pritlačíme.
  6. Vrch korpusu potrieme malinovým džemom.
  7. Navrch nanesieme zbytok tvarohovej plnky, uhladíme dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím podľa seba.
  8. Ochutnávka... Torta v reze. Dobrú chuť.
  9. Torta vnúčika potešila.