Pórová polievka

Jednoduchá krémová pórovo-špargľová polievka

Autor receptu: siuuu

Pochutili sme si. Pórová polievka mi v mojej zbierke krémových zeleninových polievok chýbala a keďže mi zvýšili kúsky zelenej špargle z iného receptu, pridala som ju k póru a vzniklá táto chutná polievočka.* Ak nemáte špargľu nič to, výborná bude aj čisto pórová polievka.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pór umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Šalotku alebo cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno. Zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
  2. Širší hrniec rozohrejeme, pridáme olej a restujeme pór a šalotku (cibuľu) pokiaľ pór trocha nezmäkne. Pridáme zemiaky, špargľu a cesnak, zalejeme vývarom asi 1,5 cm nad zeleninu, prikryjeme a varíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké (ak nemáte špargľu nevadí, výborná bude aj čisto pórková).
  3. Po uvarení rozmixujeme a prepasírujeme. V prípade potreby dochutíme soľou a korením, prevaríme a môžeme podávať. Polievočka je jemnej chuti. Ja mám rada výraznejšie chute, takže som polievku doladila kvapkou octu a posekaným kôprom. Podávala som z chipsom zo sušenej šunky. Lahodná polievočka. Na foto je verzia "na kyslo".