Gaštanová roláda

Jednoduchá gaštanová roláda

Autor receptu: siuuu

Jednoduchá na prípravu, voňavá a mňamková. Má všetko, čo má dobrý dezert mať a pri príprave nestratíte kopec času.* Čím som staršia, tým radšej mám tieto rýchle recepty.

10-12
porcií
15 minút
príprava
8-10 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme cesto - bielky vyšľaháme so soľou do peny, postupne zašľaháme cukor a vyšľaháme tuhší sneh. Do snehu po jednom zašľaháme žĺtky, olej, a nakoniec preosiatu zmes múky, kakaa a prášku do pečiva. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 190 °C pečieme cca 8 minút.
  2. Upečený korpus vyberieme z rúry, necháme chvíľu chladnúť a potom ho spolu s papierom zrolujeme a zabalíme do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť.
  3. Kým korpus chladne, pripravíme krém - mascarpone vyšľaháme s cukrom, postrúhaným gaštanovým pyré, rumom a smotanou na hladký krém.
  4. Korpus rozbalíme, potrieme krémom (asi 1/5 necháme na potretie rolády zvonku), zrolujeme, potrieme zvyšným krémom a ozdobíme podľa chuti. Ja som zvolila jednoduché zdobenie postrúhanou čokoládou, krémom a čokoládovými ozdobami. Necháme v chladničke stuhnúť aspoň 2-3 hodiny.