Focaccia

Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti

Autor receptu: redakcia

Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.

4 ks
porcie
35 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. K múke primiešame sušené droždie, soľ a kryštálový cukor. Do múčnej zmesi postupne zapracujeme teplé mlieko a potom olivový olej.
  2. Cesto dôkladne vypracujeme rukami alebo v robote s hnetacím hákom. Necháme ho 20 minút kysnúť v teple.
  3. Potom cesto rozdelíme na 4 diely a rozvaľkáme na hrubšie placky. Na plechu vystlanom papierom na pečenie ich posypeme hrubou soľou a rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút. Foccaciu hneď po vybratí z rúry zľahka pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
  4. Ak chceme mať focacciu bohatšiu, do rozvaľkaného cesta urobíme prstami jamky. Môžeme do nich vtlačiť olivy, cherry paradajky, kolieska pikantnej salámy alebo len prelisovaný cesnak zmiešaný s olivovým olejom a upečieme.