Focaccia
Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti
Autor receptu: redakcia
Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.
4 ks porcie |
35 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- K múke primiešame sušené droždie, soľ a kryštálový cukor. Do múčnej zmesi postupne zapracujeme teplé mlieko a potom olivový olej.
- Cesto dôkladne vypracujeme rukami alebo v robote s hnetacím hákom. Necháme ho 20 minút kysnúť v teple.
- Potom cesto rozdelíme na 4 diely a rozvaľkáme na hrubšie placky. Na plechu vystlanom papierom na pečenie ich posypeme hrubou soľou a rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút. Foccaciu hneď po vybratí z rúry zľahka pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
- Ak chceme mať focacciu bohatšiu, do rozvaľkaného cesta urobíme prstami jamky. Môžeme do nich vtlačiť olivy, cherry paradajky, kolieska pikantnej salámy alebo len prelisovaný cesnak zmiešaný s olivovým olejom a upečieme.