Jedlá dekorácia

Jedlá koralová čipka (fotorecept)

Autor receptu: siuuu

Dnes nepridávam tradičný recept, ale recept na efektnú jedlú dekoráciu.* Viac receptov na: www.dobrotynatanieri.blogspot.com

2-3
porcie
10 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky si odvážime jednotlivé suroviny. Dobre premiešame metličkou. Moja prvá verzia bola bez farby - ak chcete farebný koral, pridajte 1-2 kvapky potravinárskej farby. Ak chcete sladkú verziu, pridajte trocha práškového cukru (sladkú verziu nemám zatiaľ odskúšanú).
  2. Panvicu - ja som použila s nepriľnavým povrchom - rozpálime, musí byť ozaj horúca. Nemastíme - použijeme suchú panvicu. Na horúcu panvicu do stredu nalejeme časť cestíčka a hneď stiahneme plameň na minimum. Zo začiatku to dosť prská, postupne prskanie ustane. Je potrebné počkať až pokiaľ oddelený olej úplne prestane bublinkovať, mne to trvalo asi 2-3 minúty.
  3. Keď olej prestal bublinkovať, plochou naberačkou koral opatrne podoberieme a dáme na čistú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk. Postup následne opakujeme - panvicu vytrieme papierovou utierkou úplne do sucha, rozpálime, nalejeme dalšiu časť cestíčka (predtým premiešame metličkou), stiahneme plameň, počkáme pokiaľ olej prestane bublinkovať, vyberieme... a tak dookola, podľa toho koľko kusov budete robiť. Ja som druhý kúsok prifarbila kvapkou červenej potravinárskej farby.
  4. Zatiaľ som dekorovala iba mäsko. Samotný "koral" je chutný - jemne slankavý a extra chrumkavý. A je veľmi krehký, treba ho nechať úplne vychladnúť, tesne po upečení sa ľahko zlomí.