Javorové banány s jogurtovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: pumaamravec

Sladký banánový dezert s javorovým sirupom.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ja som robila jednu porciu, suroviny v zozname sú na dve. Bánány si nakrájame šikmo na hrubšie pláty a v panvici ich opekáme na masle asi 2-3minúty z každej strany.
  2. Keď naberú trochu zlatistú farbu pokvapkáme ich niekoľkými kvapkami citorónovej štavy. Pokiaľ nemáte javorový sirup, dajte namiesto ešte jednu polievkovú lyžicu medu, bude to chutiť aj tak dobre, síce javorový sirup by chute zdokonalil.
  3. Banány v panvici opekajte kým nenaberú všetok sirup a med na seba. Podávajte na tanieri poliate activiou a posypané kakaom.
  4. Tip: Ja som kúplia javorový sirup v DM drogerii, stál asi 5 € a používam ho aj na lievance alebo si ním polievam zmrzlinu. Na tieto banány sa najviac hodí javorový sirup stupňa A. Stupeň A: Je svetlejší, získava sa v prvých dvoch týždňoch žatvy, má jemnú arómu a typickú jantárovú farbu. Stupeň C: Je tmavý, žne sa o niečo neskôr. Má silnú karamelovú chuť a je červeno-hnedej farby. Stupeň F: Nepoužíva sa v gastronómii, len ako aróma do fajkových tabakov.